Rotterdamse Oogst

Tok tok. Kip ik heb je!

24 februari 2013

Tok tok. Kip ik heb je!

Een Rotterdamse Oogstmarkt zonder groente uit eigen stad? Dat kan natuurlijk niet. Daarom zijn ze vanaf 02 maart ook van de partij: ons eigenste stadslandbouwbedrijf Uit Je Eigen Stad. Met recht de Rotterdamste Oogst te noemen!  »

Marktkooplui gezocht

22 februari 2013

Marktkooplui gezocht

"Verse bloemkooluh! Wie maakt me los!" Altijd al eens willen roepen? Dan is nu je kans. Want Rotterdamse Oogst is op zoek naar buren die het leuk vinden af en toe als marktkoopman, of -juf op te treden. »

Krioelende polderkreeften op het Noordplein

22 februari 2013

Krioelende polderkreeften op het Noordplein

Deelnemers aan het Rotterdamse Oogstdiner van afgelopen jaar kunnen hem vast nog herinneren: visser André en zijn krioelende rivierkreeften. Visser André deelde zijn favoriete recept voor het bereiden van de rivierkreeften met onze gasten. Wat waren ze lekker! Dat vraagt om meer.  »

Stoer - en een beetje schuchter - beginnen!

20 februari 2013

Stoer - en een beetje schuchter - beginnen!

Mekkerende lammetjes, rappe rivierkreeften (nu ook in de Rotte?), weidelijke jagers, loeiverse zuivel, een doodgeblazen dierenrijk, leuke nieuwe gastarbeiders, zonneschijn maar ook hagel, rondom het vuur tegen de winterkou, en natuurlijk heel veel lekkers op het Noordplein. »

Tags

Smikkelen, smakkelen, smullen op het Noordplein

1 februari 2013

Smikkelen, smakkelen, smullen op het Noordplein

Rotterdamse Oogst is er vroeg bij dit jaar. En vaak ook. Want zaterdag 02 februari is de aftrap voor een maandelijkse Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. En dat wordt dus smikkelen, smakkelen, smullen! »

Tags

Weidelijk jagen en het tableaublazen

30 januari 2013

Weidelijk jagen en het tableaublazen

Wie denkt dat jagen gaat om in het wilde weg doodschieten van opgejaagd wild heeft het mis. Jagen gaat gepaard met weidelijkheid. Het gaat over traditie, over decorum, over eerbied en verantwoordelijkheid. En daar zijn wij van Rotterdamse Oogst verzot op.  »

Overlastgevende lekkertjes: de gans

30 januari 2013

Overlastgevende lekkertjes: de gans

Onze Wild Vleesch-man Paul weet er wel raad mee. Met de overlastgevende ettertjes, euh lekkertjes uit de omgeving van Rotterdam. Zo maakt hij ook worst van: wilde gans. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook heel goed. »

Overlastgevende lekkertjes: Polderkreeft

27 januari 2013

Overlastgevende lekkertjes: Polderkreeft

Zo zou je de rivierkreeft wel kunnen noemen. Hoewel de term rivierkreeft misleidend is. De overlastgevende soort is een moerasbewoner en overleeft niet in onze rivieren alleen. Polderkreeften dan maar. Gevangen in de Puttenpolder. »

He groosert (m/v)! Ga je mee naar de mart?

21 december 2012

He groosert (m/v)! Ga je mee naar de mart?

Je weet toch, de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein! Want de Rotterdamse Oogstmarkt verhuist. En keert in 2013 als maandelijkse markt terug naar het Noordplein. En daar zijn wij best een beetje groos op!  »

Bikkelen in het Museumpark

18 december 2012

Bikkelen in het Museumpark

Geboer, gekook, gestook, gekeuvel, gebak, gebouw, gefik, gezelligheid & gebikkel tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt - kersteditie. De laatste in het Museumpark »

Tags

Eigenmakers gaan even bovengronds

10 december 2012

Eigenmakers gaan even bovengronds

Eigengemaakt is voor hobbyisten. Voor thuisbakkers en thuiskokerts. Voor thuisstokers en thuisdraaiers. Ze opereren een beetje stiekem en ondergronds. En soms waagt er iemand de stap. Naar bovengronds.  »

Tags

Laatste markt van het jaar

28 november 2012

Laatste markt van het jaar

Voor in de agenda: zaterdag 15 december is er weer een Oogstmarkt! Met deze laatste markt van 2012 nemen we ook afscheid van het Museumpark: volgend jaar zijn we maar liefst 10 keer te vinden op het Noordplein. Deze winterse eindejaarseditie is ideaal voor de kerstinkopen. Wij zorgen voor warmte, vuur, licht, muziek en lekkers!  »

Tags

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

Noordplein Rotterdam

Iedere zaterdag van 10:00-17:00 uur op het Noordplein in Rotterdam, met de beste lokale boodschappen van 35-45 aanbieders. 

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden