Rotterdamse Oogst

Overlastgevende lekkertjes: de gans

30 januari 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Onze Wild Vleesch-man Paul weet er wel raad mee. Met de overlastgevende ettertjes, euh lekkertjes uit de omgeving van Rotterdam. Zo maakt hij ook worst van: wilde gans. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook heel goed.

 

Boeren en ganzen gaan over het algemeen niet goed samen. Tenminste als het om wilde ganzen gaat (de tamme willen nog wel eens als goed waakdier functioneren). Ganzen vallen namelijk massaal aan op een akker, eten hem leeg, schijten hem onder en hoppen fluks door naar het volgende perceel. En je begrijpt, dat is niet goed voor de oogst. 

Om de ganzenstand in de perken te houden wordt vaak de hulp ingeroepen van de Nederlandse jagers. En zij schieten heel wat ganzen af. Zoveel dat zij er nogal eens wat overhouden. De overvloed aan ganzen die zij schieten vinden maar moeizaam hun weg naar onze voedselketen Dat is zonde, want het gaat om kostbare eiwitten. En gans is lekker! Een beetje weidelijk jager kan slecht tegen die verspilling. 

De jager van Hollands Wild is zo'n jager. En nu er zelfs ganzen worden geïmporteerd van buiten Nederland vinden hij het tijd om onze wilde gans weer op de kaart te zetten en herkenbaar te maken. 

Op de Rotterdamse Oogstmarkt van 02 februari vertelt Hollands Wild alles over de ganzen, het weidelijkjagen en het tableaublazen. Speciaal voor deze gelegenheid neemt de jager ook een jachthoorngroep uit Waaldorp mee. En natuurlijk zijn de wilde ganzen ook te proeven. Wild Vleesch heeft er worsten van gedraaid en de Firma Bijten laat ons kennismaken met heerlijke paté. Gansch Rotterdam aan de gans!

Volg Hollands Wild en zij jachtavonturen op Twitter of Facebook.