Rotterdamse Oogst

Tok tok. Kip ik heb je!

24 februari 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Een Rotterdamse Oogstmarkt zonder groente uit eigen stad? Dat kan natuurlijk niet. Daarom zijn ze vanaf 02 maart ook van de partij: ons eigenste stadslandbouwbedrijf Uit Je Eigen Stad. Met recht de Rotterdamste Oogst te noemen! 

 

Met naast vers groenvoer uit de Rotterdamse fruithavens ook echte boeren stadskippen. Onze Rianne mocht al voorproeven. Het oordeel? Niet te missen zo lekker! 

Doe mij zo'n kip!

Zeker zijn van zo'n lekker stadskippetje (euh sorry, kip)? Bestel ze van tevoren via info@uitjeeigenstad.nl, onder vermelding van "Kip ik heb je op de markt". Vermeld in het mailtje je naam en telefoonnummer en het aantal stadskippen dat je wilt bestellen. Zaterdag 02 maart zijn ze af te halen bij de kraam van Uit Je Eigen Stad op het Noordplein.

De kippen zijn diepgevroren en wegen gemiddeld 2 kg. De prijs is € 11,00 per kg. 

Over de stadskip

Naast groente op het land 'verbouwen' ze bij Uit Je Eigen Stad ook kippetjes. De eerste lichting is inmiddels naar de slacht gegaan. Twaalf weken lang hebben ze ijverig rondgescharreld op het stadslandbouwbedrijf in de Fruithavens. Gevoerd met een door de stadsboeren samengesteld mengsel van onder andere granen uit Zuid-Holland. En ook nog eens groot geworden zonder entingen, zonder geneesmiddelen en zonder ziektes en bacteriën onder de leden. En dat is best bijzonder!

Inmiddels wordt de 2e lichting kippen groot gebracht. Volgens dezelfde principes als de eerste kippen. Het ras dit keer? De Ross 308! Ofwel, een plofkip. Kunnen ze hun groei in toom houden? Volg het hele verhaal via de Facebookpagina van Uit je Eigen Stad.