Rotterdamse Oogst

Workshop: Stadskippen voor dummies

29 november 2013

Workshop: Stadskippen voor dummies

Na de plofkip, de graskip, de maïskip en de scharrelkip kijken wij uit naar een nieuwe kip: de Stadskip. Want weinig dieren geven brengen zo veel op als de kip: kippen eten bijna alles, leggen eieren en zijn tokken gezellig door in de tuin. Als je wilt, kunnen je kippen je zelfs voorzien van vlees. »

Workshop: Fermenteren kun je leren!

29 november 2013

Workshop: Fermenteren kun je leren!

Veel van ons voedsel hebben we te danken aan fermentatie door bacterieculturen. Heerlijke kwark, kazen en yoghurt, bier en wijn, azijn en sojasauzen, om maar wat te noemen. En natuurlijk groentes zoals zuurkool. Fermenteren kun je leren. Heel makkelijk, want het echte werk besteed je uit aan een setje ijverige bacteriën. De natuur in haar volle glorie gevangen in een potje!  »

Tags

Oogstmarkt 5 oktober

4 oktober 2013

Oogstmarkt 5 oktober

Ga je weer mee naar de mart? Aanstaande zaterdag zijn we er weer op het Noordplein. Met de Rotterdamste oogst, de enige echte Maasstroompjes, mosselen en muziek van WLDRF!    »

Tags

We gaan weer naar de mart!

3 september 2013

We gaan weer naar de mart!

Zaterdag 7 september zijn we terug van (kort) weggeweest. Al je zaterdagse boodschappen haal je dan weer op de Oogstmarkt op het Noordplein. Ideaal om je lege post-vakantiekoelkast weer aan te vullen. Als lekkermaker deze mondwaterend smakelijke foto's van al het lekkers op de Oogstmarkt.  »

Tags

Wij maakten het zo!

18 juli 2013

Wij maakten het zo!

Hoe maakten we het, zaterdag 6 juli op het Noordplein? Nou, wij maakten het goed!  Je kunt het allemaal terugkijken in de fotoverslagen van de workshops en het diner.   »

Voor de kersverse ouders van Willem

6 juli 2013

Voor de kersverse ouders van Willem

Je hebt bij Rotterdamse Oogst een Willem geadopteerd, directe nazaat van Willempie. Willem leeft, zorg er goed voor! Hier lees je hoe dat moet.  »

Blokkenschema Hoe maakt u het?

4 juli 2013

Wij hebben een schema gemaakt! En zo netjes al het leuks, de muziek, de worskhops en diners op een rijtje gezet.  Wij zijn er klaar voor om het te maken! »

Tags

Hoe maakt u het?

3 juli 2013

Hoe maakt u het?

Zaterdag 6 juli gaan we het maken! Op die dag groeit de markt uit tot een marktfestival met workshops door kenners. Zij leren je de fijne kneepjes van hun vak. Heel het Noordplein wordt één grote kookwerkplaats. En 's avonds veranderen de marktkramen in pop-uprestaurants van de beste thuiskoks. Hoe maken ze het? »

Kijken Kijken, niet Koken

1 juli 2013

Kijken Kijken, niet Koken

Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen, maar niet iedereen staat het liefst de hele dag achter het fornuis. Maar dat wil niet zeggen dat je niet van lekker eten houdt. Of niet graag kijkt hoe andere mensen koken. Speciaal voor deze niet-kokers stelden we een filmprogramma samen met de beste, mooiste, grappigste en vieste kook- en eetfilmpjes.  »

Kinderworkshop Pizza op de Piazza

1 juli 2013

Kinderworkshop Pizza op de Piazza

Ook de kleinste kokkies kunnen het maken. Maak je eigen pizza! Kinderen gaan onder begeleiding zelf het deeg rollen, pizza's beleggen en bakken in de klei-oven. Om ze daarna natuurlijk lekker op te eten.   »

Hoe maakt u muziek?

1 juli 2013

Hoe maakt u muziek?

Op het Hoe maakt u het? podium wordt de hele middag muziek gemaakt. Muziek terwijl u maakt dus. Door verse Rotterdamse muzikanten uiteraard. Sir Ian, Max & the Cuties en St. Polaroid gaan het helemaal maken!  »

Hoe maakt u het? De oven!

29 juni 2013

Hoe maakt u het? De oven!

Kersvers en Rotterdams: Edwin van de Velde is onlangs afgestudeerd aan de WDKA, richting Interieur architectuur. Zijn afstudeerproject? Zijn oven! Hij laat hem graag aan je zien tijdens Hoe maakt u het? »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

Noordplein Rotterdam

Iedere zaterdag van 10:00-17:00 uur op het Noordplein in Rotterdam, met de beste lokale boodschappen van 35-45 aanbieders. 

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden