Rotterdamse Oogst

Eigenmakers gaan even bovengronds

10 december 2012 - Geplaatst in Eigengemaakt, Rotterdamse Oogst Markt

Eigengemaakt is voor hobbyisten. Voor thuisbakkers en thuiskokerts. Voor thuisstokers en thuisdraaiers. Ze opereren een beetje stiekem en ondergronds. En soms waagt er iemand de stap. Naar bovengronds. 

 

Zoals onze favoriete worstenman Paul, van Wild Vleesch. Ook hij was erbij op Eigengemaakt 2012. Illegaal, want sinds zijn oprichting tijdens de Eigengemaakt editie van 2011, is hij een graag geziene, bovengrondse, gast op onze markten. Dat moeten er meer kunnen!

Krootje 2012

Tijdens Eigengemaakt 2012 keurde en proefde een vakkundige jury bijna al het eigengemaakte lekkers. Na ampel beraad kwam de jury tot een lijst met favorieten, en verkoos uiteindelijk Walter tot winnaar van het Krootje 2012! Walter maakte indruk met zijn boerewors van zijn zelfgemaakte Afrikaner braai. En dat vraagt om meer! Daarom is Walter ook van de partij op de Oogstmarkt in het Museumpark. 
 
Onze Gerda en Rianne vonden dat ook de andere favorieten van de jury een plekje op de markt verdienden. Speciaal voor hen houden we een mooi plekje vrij. Voor Judith & David met echt Rotterdamse vlierbessendrankjes, Myra met heerlijke madeleindes en andere Franse amuses. Maribel scoorde erg goed bij de jury met haar chips van boerenkool en Susanne met haar eigengedraaide ravioli. En laten we in het jaar van de bij vooral imkers Angelique & Rinske niet vergeten, met liefdevolle honingsnoepjes van Immeke. 
 

Op deze laatste Oogstmarkt van het jaar nog als ondergrondse Eigenmakers. En wie weet vanaf volgend jaar ook bovengronds! 

Tags