Rotterdamse Oogst

Marktkooplui gezocht

22 februari 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

"Verse bloemkooluh! Wie maakt me los!" Altijd al eens willen roepen? Dan is nu je kans. Want Rotterdamse Oogst is op zoek naar buren die het leuk vinden af en toe als marktkoopman, of -juf op te treden.

 

Het land moet geploegd, het onkruid gewied, de fuiken geleegd, de varkens gevoerd, de groente geoogst. Kortom een aantal van onze boeren hebben te druk met boeren. En dus geen tijd om op de markt te staan. Maar wij willen wel heel graag hun producten op onze markt op het Noordplein. 

Boer zoekt buur

Daarom zijn wij op zoek naar stadse buren die in ruil voor een vrijwilligersvergoeding, een groentepakket, een standwerkersworkshop of een andere wederdienst onze boeren kunnen ondersteunen door een dag marktkoopman te spelen. 

Op naar een coöperatie?

Buren dus die vrijwillig de kramen bemannen van de Rotterdamse boeren. Op termijn zou dit zou kunnen doorgroeien naar een lokale coöperatie tussen de stedelingen die verse lokale spullen voor een eerlijke prijs in de buurt willen kunnen kopen, en de lokale boeren die moeten boeren. Een markt die mogelijk gemaakt wordt door boeren en buren samen. Mooi toch?

Interesse? Stuur een mail naar gerda@rotterdamseoogst.nl voor meer informatie.