Rotterdamse Oogst

Winterslaap voor de Zadenbieb

26 december 2013 - Geplaatst in De Zadenbieb

Na ons mooie avontuur tijdens het World Food Festival, ging de Zadenbieb in winterslaap. En hoe! De prachtige giften die we van nieuwe leden hadden gekregen werden goed gedroogd, geschoond en opgeslagen in een koelkast. Om in het voorjaar weer tot leven gewekt te worden!

 

Ruim 5 weken stonden 4 fantastische bibliothecarissen iedere dag klaar voor de bezoekers van het World Food Festival. Met meer dan 250 leden en honderden bezoekers maakten we een wervelende start! Na ons mooie avontuur tijdens het World Food Festival, gaat de Zadenbieb in winterslaap. En hoe! de prachtige giften die we van nieuwe leden hadden gekregen werden goed gedroogd, geschoond en opgeslagen in een koelkast.

Een koelkast?! Juist! Zaden blijven het sterkst als niets hen herinnert aan de lente: donker, droog en koel. Door ze op deze manier te bewaren verliezen ze zo min mogelijk kiemkracht. Maar voor het zover was werden er met schaaltjes, kwasten, zakjes en engelengeduld andijviezaadjes losgepield en verwonderden we ons over de complexiteit van een gedroogde kardoenbloem.

Een groot deel van deze giften wordt in 2014 toegevoegd aan de collectie. Als de bieb weer ontwaakt uit haar winterslaap!

Het schonen van een kardoen

  

  

Tags