Rotterdamse Oogst

Hopsa! Lekker zweten in de vouwsauna.

3 december 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Hoe maakt u het? Heeft u de winter al onder de leden? Last van stramme botten, verkrampte vingers en wintertenen? Leg uw badkleding maar klaar: bikini of zwembroek, badjas, handdoek en slippers. Dat vraagt om een saunasessie! 

 

Zaterdag 7 december worden er flink fikkies gestookt op het Noordplein. Om knakworsten te roken, bier te brouwen en het gemoed te verwarmen. En als we dan toch bezig zijn stoken we ook voor lijf en leden! Voor Hoe maakt u het? halen wij de vouwsauna van ontwerper Elmo Vermijs naar het marktplein. Tussen het gerook, gestook, de boodschappen en de snoeperijen door lekker zweten in de sauna! 

Saunasessie

De sauna wordt met hout tot 100 graden Celsius opgestookt.De vouwsauna biedt ruimte aan maximaal zes personen. Er is een omkleedhokje, douche en een rustbankje, tussen de kerstbomen. En een vuurkorf om tijdens het uitdampen in de buitenlucht te kunnen genieten van een houtvuur. Mocht je je badspullen vergeten zijn: badjassen, handdoeken en slippers zijn te huur.

De vouwsauna

Ontwerper Elmo Vermijs maakte de vouwsauna met uitsluitend uit duurzame materialen. Doordat de sauna in- en uitklapbaar moest zijn is gezocht naar materialen die dit mogelijk maken. Dit heeft geresulteerd in een combinatie van vilt (isolatie) en canvas (waterdichte laag) en een metaalcoating die de hitte binnen en kou buiten aankan. Aan de binnenkant is de isolatie (vilt) direct zichtbaar en voelbaar. Daarnaast is de sauna uitsluitend met tweedehands-en restmaterialen gemaakt. 

Tijden

Doorlopend van 12:00-17:00 uur

Kosten

  • Bijdrage saunasessie: € 2,50 per persoon
  • Huur badjas: €4,00
  • Huur grote handdoek: €3,00
  • Huur kleine handdoek: €2,50
  • Koop slipper: €10,00 per paar