Rotterdamse Oogst

Opening Varkenshuis

8 mei 2013 - Geplaatst in Varkenshuis Rotterdam, Rotterdamse Oogst Zaait!

 

De buurtboeren hebben even proefgedraaid, maar nu gaat het Varkenshuis dan echt officieel open. Maak kennis met Blonde Arie, Slome Japie en hun Kaapse huis! Om 16:00 uur openen we het kot officieel met de lijfliederen van Arie en Japie.
 
 

Varkensvragen?

Waar halen Slome Japie en Blonde Arie hun namen vandaan? Wat eten ze eigenlijk? Zijn ze niet zielig, zo midden in de stad? Hoe oud zijn ze? Waarom hangen die flaporen zo onhandig voor hun ogen? Krijgen ze geen modder in hun neus met al dat wroeten? De buurtboeren, varkenshoeders en -moeders weten het antwoord op al je vragen!
 

Experts van ver

Sjef zorgt al jaren voor Bonte Bentheimervarkens. Hij reist van Drenthe naar Rotterdam om al onze vragen te beantwoorden. Lammert, de vader van varkensboer en moestuinierster Erika komt over uit de Achterhoek. Varkensadviezen genoeg dus! 
 

Limonade

De kinderen van de Varkensclub verzorgen een limonadekraam. Hiermee zamelen ze geld in voor een afdakje voor de varkens. Ook de dames van de Chinese Moestuin vieren hun opening, kijk hier voor het programma.
 

Waar: Bij het Varkenshuis Rotterdam, Veerlaan 90 Katendrecht (1 blok van het Deliplein)
Wanneer: za 18 mei, doorlopend van 10:00 tot 17:00. Officiele openingshandeling om 16:00.