Rotterdamse Oogst

Varkens op de Kaap zoeken verzorgers

12 juli 2012 - Geplaatst in Varkenshuis Rotterdam

En die lijken we gevonden te hebben. Want tijdens het festival Zaait! op de Kaap werd duidelijk dat het enthousiasme voor Varkenshuis Rotterdam breed gedragen wordt. We verzamelden een lange lijst met mensen die graag zouden willen varkensboeren en kookten een superslobber voor Anna en haar biggen.  Twee ervan staan te trappelen om te verhuizen naar de Kaap. Als alles meezit gaat dit dit najaar ook daadwerkelijk gebeuren!

 

Het werd dus hoog tijd om samen te komen met de Varkens- en Hulpboeren in spé. Om ze te informeren over het Varkenshuis en de bouw daarvan, over de varkens en hun verzorging en over wat we van ze verwachten. En om de de Bonte Bentheimerbiggen te bewonderen natuurlijk. Want wat zijn ze leuk!

Daarom togen we met Sjef, Elles en Marieke van PeerGrouP naar het diepe zuiden van Rotterdam, naar kinderboerderij de Kooij, om te praten over Varkenshuis Rotterdam. De biggen genoten van de resten van een uitbundige kippetjesmaaltijd, de varkensboeren in spé van heerlijke plakjes worst van Rinus.

Onderwijl vertelden Sjef & Elles alles over het fantastische ambacht van de varkensboer. Veel vragen, gezelligheid en verhalen maakten dat we na sluitingstijd gewoon buiten de hekken verder vergaderden. Resultaat? De eerste enthousiaste varkensboeren zijn een feit! 

  

 

Varkenshuis Rotterdam

Meer weten over Varkenshuis Rotterdam? Kijk ook eens op: