Rotterdamse Oogst

Het Varkenshuis op Zaait!

9 mei 2012 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!, Varkenshuis Rotterdam

De start van Varkenshuis Rotterdam komt nu wel heel dichtbij! Tijdens het festival Zaait! op de Kaap gaan we het Varkenshuis Rotterdam presenteren aan de Kapenezen, kennismaken met onze varkensboeren en nog meer varkensboeren werven om de groep aan te vullen. 

 
Twee biggen zijn er al: Onlangs gaf Bonte Bentheimer Anna het leven aan 7 zeugjes en 5 beertjes. Twee gecastreerde beertjes zijn voor het Varkenshuis in Rotterdam. Anna en haar biggen worden nog even goed verzorgd op Kinderboerderij de Kooi maar maken graag kennis met hun toekomstige verzorgers! 
 
Ook de locatie van het Varkenshuis is bijna rond. Zeker is in ieder geval dat ze op Katendrecht terecht zullen komen, ergens rondom de Fenixloodsen. 
 
 
 

Wat gaan we zaterdag 12 mei op Zaait! doen?

Slobberbar

Ter plekke maken we een kraamkado voor Anna, de moeder van onze twee pasgeboren biggen, en koken we een superslobber, ook wel varkensprut genoemd. Een grote met water met aardappelen en ander groente en brood of meel. De slobber wordt gemaakt met de resten van restaurant De Matroos en het Meisje. De slobber gaan we zondag langsbrengen bij de biggen. 
 

De PeerGrouP

Is ook aanwezig, in de persoon van Sjef Meijman. Hij is een van de grondleggers van het Varkenshuis, weet inmiddels alles over varkens en is heel nieuwsgierig naar de Rotterdamse Varkensboeren in spé. Hij komt dus kennismaken, werven en vertellen. 
 

Guido Marsille

En we gaan bouwen! We richten een werkplaats in om alvast aan het Varkenshuis te gaan bouwen. Aan een trog voor hun voer. En dat doen we met Varkenshuisplanoloog & -ontwerper Guido Marsille. Ook hij maakt graag kennis met de Kapenezen, de Varkensboeren in spé en zijn bouwassistenten. Behalve dat laat hij ons ook zijn ideeën voor de inrichting van het terrein en het bouwen van het Varkenshuis zien.
 

Marja van Katendrecht

Om 16 uur zijn we te gast in de talkshow van Marja van Katendrecht, die plaatsvindt in Kantine Walhalla.