Rotterdamse Oogst

Hortus Publicus

26 april 2012 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!

Voor TENT en het jarige CBK bedacht en maakte kunstenaar Giuseppe Licari samen met scholieren zogenaamde aardetegels. In een aardetegel worden bloemen en groenten geplant, die vervolgens de openbare ruimte van de stad groener maken. 

 
Ook bezoekers van Zaait! kunnen op 12 mei een aardetegel 'adopteren'. We leggen een productielijntje aan, waar ter plekke tegels 'gebakken' kunnen worden. Na een verblijf in de kraam- en kweekkamer van het CBK mag de tegel mee naar huis, om daar een plekje voor de deur te krijgen. 
 
Eigenhandig een aardetegel opvoeden is natuurlijk niet eenvoudig. Voor vragen kan dan ook 24 uur per dag contact worden opgenomen met de GreenHelpdesk die door een van de medewerkers van bureau M.E.S.T., the urban fertilizer, zal worden bezet. Bezoekers van het CBK kunnen de ontwikkeling van de uitgevlogen tegels volgen via de logboeken van de tijdelijke eigenaren. 
Tegelbezitters kunnen hun verhalen kwijt op de Facebookpagina van Hortus Publicus of op www.centrumbloeiendekunst.com
 
Het Centrum Beeldende Kunst wordt voor de duur van het Hortus Publicus-project omgedoopt tot Centrum voor Bloeiende Kunst.
www.cbk.rotterdam.nl
 
Wanneer: zaterdag 12 mei, doorlopend van 10:00 - 17:00 uur