Rokers en stokers! Makers en smakers! Mannen met baarden en vrouwen met ballen! Wij maken ons op voor het laatste Rotterdamse Oogstfeessie van het jaar. Een stoere, winterse editie van de markt en het festival Hoe maakt u het?. Maken jullie het mee?
Altijd al willen leren hoe je zelf cider of bier brouwt? Hoe je bacteriën naar je hand zet of een echte knakworst rookt? Hoe je een vuurtje maakt met maar 1 lucifer? Tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt 7 december op het Noordplein kom je er achter! Maak het mee en schrijf je in. De workshops op een rijtje.
Online inschrijven was mogelijk tot vrijdag 6 december 21 uur. Kom vooral langs het Noordplein en sluit je aan bij de worskhops. Er zijn nog plekken!
Heel makkelijk, want het echte werk besteed je uit aan een setje ijverige bacteriën. De natuur in haar volle glorie gevangen in een potje!
http://rotterdamseoogst.nl/blog/2013/11/29/workshop-fermenteren-kun-je-leren/
Schroten & maischen, scheiding van wort en bostel, hoppen, smaakmaken en beschermen. Leer bierbrouwen met De Bebaarde Brouwer.
http://rotterdamseoogst.nl/blog/2013/11/29/workshop-bier-brouwen-burp/
Na de plofkip, de graskip, de maïskip en de scharrelkip kijken wij uit naar een nieuwe kip: de Stadskip.
http://rotterdamseoogst.nl/blog/2013/11/29/workshop-stadskippen-voor-dummies/
Meng, mix, stop en rook de lekkerste KNAK die je ooit at!
http://rotterdamseoogst.nl/blog/2013/12/01/workshop-de-lekkerste-knak/
Cider! Van appeltjes uit Rhoon. We brouwen het in de Buijtenbrouwerij. Met verhalen en een glaasje.
http://rotterdamseoogst.nl/blog/2013/12/02/brouw-een-appeltje-voor-de-dorst/
Goede Visser Jeroen legt uit hoe je zonder al teveel inspanning, schoon en veilig een oester opent. Om vervolgens op te eten natuurlijk.
http://rotterdamseoogst.nl/blog/2013/12/02/wilde-waddenoesters-workshop/