Etienne Vermeulen a.k.a. De Bebaarde Brouwer neemt je mee in zijn avonturen als hobbybrouwer. Als praktiserend biergenieter en overtuigd hobbybrouwer krijgt hij er maar geen genoeg van te praten over bier. In zijn woorden ”de goddelijke vloeistof, die zich manifesteert in vele kleurrijke variaties en bijzondere smaken”. Tjonge, het water loopt ons vast in de mond.
Vandaag brouwt de Bebaarde Brouwer met de Buitenbrouwerij* van Henriette Waal. Deze 'unplugged' brouwerij kan overal op lokatie met lokale grondstoffen bier brouwen.
Bier brouwen duurt 6 uur. Op Hoe Maakt U Het? kunt u op 3 verschillende momenten een deel van het proces meewerken. De workshops duren ongeveer een uur en starten om 10.30 (oeps, beetje vroeg voor bier?), om 13.00 en om 15.00 uur. De Bebaarde Brouwer vertelt je niet alleen over het hele brouwproces, er is natuurlijk ook wat te proeven. Van zijn eigengebrouwen bier. Met kaas! Kaas en bier? Gaat dat samen? Jazeker, uitstekend zelfs. Bier met de kazen van Kaasboerderij Booij bijvoorbeeld.
debebaardebrouwer.nl
Bierbrouwen duurt 6 uur. Daarom hakten wij het proces in 3 fases. Voor degenen die alle fases mee willen maken stelden wij een Bierbrouwarrangement samen: wellness met bier!
Bestaande uit:
Kosten € 30,00 (ipv € 45,00)
Losse workshops: € 12,50 per persoon, inclusief Bier-/Kaasproeverij en terugkomdag om te bottelen
Bierbrouwarrangement: € 30,00 per persoon
Via het online inschrijfformulier of meld je voor aanvang aan (vol=vol)
De workshops vinden 7 december plaats op het Noordplein, tijdens het marktfestival Hoe maakt u het?.
* De Buitenbrouwerij werd door Henriette Waal ontworpen voor Eetbaar Landschap
Foto's: debebaardebrouwer.nl